Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iulie 2018, 12:40 views 7807
Centrul municipiului Soroca va fi renovat
12 iulie 2018, 12:40 views 7807

Centrul municipiului Soroca va fi renovat

Autorităţile municipiului Soroca au început lucrările de amenajare şi modernizare a zonei centrale a localităţii, unde este situat havuzul şi Parcul Grigore Vieru. Renovarea urmează să fie finalizată pînă la data de 28 august, cînd este sărbătorită Ziua Oraşului.

„Va fi schimbat tot sistemul care asigură funcţionarea havuzului, fiind amenajată şi zona adiacentă. Vom folosi materiale moderne, astfel încît acest havuz să fie operaţional încă mulţi ani înainte, fără reparaţie", a relatat presei locale Victor Său, primarul municipiului Soroca.

Edilul a precizat că, totodată, în Parcul Grigore Vieru vor fi instalate reţele de iluminare, inclusiv în havuzul renovat.

„Ne-am propus să facem ceva frumos şi atrăgător, dar, în acelaşi timp, fără a interveni mult în arhitectura sectorului", a menţionat Victor Său.

Contactate de MOLDPRES, surse de la Primăria Soroca au informat că, la ora actuală, pentru proiectul de amenajare a centrului localităţii este încheiat un contract în valoare de 222 mii de lei, însă lucrările sunt în desfăşurare şi suma cheltuielilor ar putea fi modificată.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Soroca , centru , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.