Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 septembrie 2018, 09:30 views 10957
Elevii din Soroca vor merge la ore îmbrăcaţi în uniforme
15 septembrie 2018, 09:30 views 10957

Elevii din Soroca vor merge la ore îmbrăcaţi în uniforme

Elevii din școlile raionului Soroca vor merge la lecții îmbrăcați în uniforme. O astfel de decizie nu s-a luat la nivel de minister sau guvern, după cum a menționat ministra Monica Babuc, ci la dorința instituțiilor de învățămînt.

Modelele de uniforme au fost prezentate în debutul Conferinței anuale a pedagogilor, iar Babuc a ținut să menționeze, într-o postare pe Facebook, că „această practică firească este foarte răspîndită în țară. Mie mi-a plăcut foarte mult!”.

În context, ministra Educației, Culturii și Cercetării și-a rugat prietenii virtuali să arate ce fel de uniforme școlare au fost aprobate în alte instituții din țară. Astfel, cei ce au publicat poze au opinat că „orice uniformă este salutabilă, căci disciplinează copiii”, dar și că „ar fi bine ca în toate școlile să se ia asemenea decizii”.

Menționăm că, potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, 80% dintre respondenți susțin introducerea uniformelor în școli, în timp ce 18% nu sînt de acord cu această reformă. Sondajul a fost realizat în perioada 17 aprilie - 2 mai curent pe un eșantion de 300.000 de respondenți cu vîrsta cuprinsă între 7 și 74 de ani.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

elevi , Soroca , uniforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
414 locuitori

Brătianovca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 414 oameni. Satul Brătianovca a fost întemeiat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.