Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 aprilie 2015, 16:50 views 10623
Cinci muzee din raionul Ştefan Vodă vor fi renovate cu susţinerea Guvernului Poloniei
25 aprilie 2015, 16:50 views 10623

Cinci muzee din raionul Ştefan Vodă vor fi renovate cu susţinerea Guvernului Poloniei

Proiectul „Generații tinere active pentru trecut", elaborat de către Consiliul raional Ștefan Vodă în parteneriat cu asociația de dezvoltare durabilă „Generația Pro", a fost acceptat spre finanțare în cadrul Fondului de Granturi Mici al Centrului de informare pentru autoritățile locale, susţinut de un program al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia, transmite MOLDPRES.

Lansarea proiectului a avut loc ieri la Ştefan Vodă. Acesta prevede renovarea şi dotarea cu echipament a cinci muzee de importanţă regională, crearea paşapoartelor tuturor muzeelor din raion, a unui registru al colecţiilor muzeale şi instruirea muzeografilor din localitate. Scopul programului constă în cultivarea interesului tinerilor pentru istorie, obiceiuri, tradiţii naţionale şi a spiritului civic şi patriotic.

Potrivit preşedintelui raionului Ştefan Vodă, Vasile Buzu, în urma realizării acestui proiect vor avea de cîştigat nu doar muzeele raionului, ci şi comunităţile în ansamblu. "Vor fi stimulate creativitatea şi interesul localnicilor pentru patrimoniul istorico-cultural. Totodată, renovarea a cinci muzee de importanţă regională va spori atractivitatea turistică a raionului", a menţionat Vasile Buzu.

La rîndul său, Tomasz Horbowski, directorul Centrului de informare pentru autoritățile locale, a subliniat că proiectul de la Ştefan Vodă are menirea de a susţine inovaţia şi spiritul antreprenorial. "Pentru turişti prezintă interes muzeele care au un specific propriu, o individualitate fără asemănare", a opinat Horbowski.

Proiectul „Generații tinere active pentru trecut" are un buget de circa 400 de mii de lei, contribuţia Consiliului raional constituind 87 mii de lei. Programul urmează să fie implementat pînă la sfîrşitul anului curent.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

muzeu , reparatie , Polonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.