Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2011, 17:00 views 6762
11 octombrie 2011, 17:00 views 6762

Agenţia pentru dezvoltare „SUD” a organizat un seminar la Taraclia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională „SUD” a organizat un seminar în sala mică a casei de cultură. La eveniment au participat administraţiile oraşului, ale satelor şi raionului Taraclia.

Ce este un proiect regional, cum trebuie să fie elaborat şi susţinut, astfel ca să poată obţină finanţarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională „SUD”. Aceste şi multe alte întrebări au fost explicate autorităţilor rurale, a oraşului şi raionului Taraclia.

Eugen Lupaşcu, specialist în implementarea şi monitorizarea proiectelor, a demonstrat cîteva exemple de  proiecte de succes realizate în regiunea de sud a ţării. Complexul sportiv în Căuşeni, repararea podului din Basarabeasca, instalarea sistemelor de apă în Cimişlia şi alte lucrări care au fost realizate cu sprijinul financiar al agenţiei.

În acest an la Agenţie nu vor mai avea loc concursuri de proiecte. Potrivit specialiştilor, aceasta le va permite autorităţilor raionale să înveţe să elaboreze şi să-şi susţină  corect proiectele.

Sursa: nts.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.