Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 decembrie 2015, 10:10 views 7702
Drumul Taraclia-Ciadîr-Lunga a fost dat în exploatare (Foto)
14 decembrie 2015, 10:10 views 7702

Drumul Taraclia-Ciadîr-Lunga a fost dat în exploatare (Foto)

ADR-Sud a anunțat finalizarea proiectului de reparație capitală a drumului local Taraclia-Cidîr-Lunga, informează Gagauzinfo.

Proiectul a prevăzut reconstrucția în variantă albă a segmentului de 14 km care leagă direct cele două orașe, ocolind satele de pe traseu.

Comisia de recepționare ADR-Sud a decis că traseul poate fi dat în exploatare, însă compania executoare trebuie să finalizeze acostamentele și să întărească cu o bază de beton semnene rutiere.

ADR-Sud notează că drumul reparat a îmbunătățit condițiile de transport între cele două orășele și a redus timpul călătoriei, un aspect important pentru serviciul pompieri și urgență.

Reparația drumului Taraclia-Ciadîr-Lunga a fost finanțată de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională care a alocat în acest scop 44 milioane de lei.

Sursa: www.timpul.md

Cuvinte cheie:

drum , reparatie , exploatare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1352 locuitori

Delacău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Delacău și Crasnaia Gorca. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 50 km de Chișinău. Populaţia satului Delacău alcătuia 1352 de oameni în anul 2005. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.