Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 septembrie 2014, 11:24 views 12173
Lozova va găzdui Festivalul Etno Gastronomic „Bostaniada”
Foto: trm.md
11 septembrie 2014, 11:24 views 12173

Lozova va găzdui Festivalul Etno Gastronomic „Bostaniada”

O gamă largă de atracţii şi surprize pentru toată lumea pregătesc în acest an organizatorii Bostaniada Festival Etno Gastronomic, care va avea loc în satul Lozova, Străşeni, pe 28 septembrie. Intrarea la festival este liberă.

Potrivit organizatorilor, ediția a treia a festivalului va fi mai interesantă. „Anul acesta, pe lîngă producătorii autohtoni aflați în criză de comercializare, mai susținem și trei cauze de caritate, pe care le vom prezenta ulterior", afirmă Tamara Șchiopu, director de festival.

Organizatorii mai promit că pe parcursul festivalului va fi o linie non-stop de plăcinte cu bostan, o rețea de cazare în satul Lozova, pentru doritori, sculpturi gigantice din dovleac, prin concursul viitorilor arhitecți de la UTM și Parada Bostaniada – cu implicarea publicului primenit în „galben, verde, arămiu".

Festivalul oferă oportunități de promovare pentru toți agricultorii din Moldova.

Organizatorii ediției 2014 sînt Primăria Lozova, Federația Națională a Fermierilor din Moldova și compania EtnoGastronomica. Mai multe detalii despre festival pot fi găsite pe www.bostaniada.md.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Festival , cultura , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.