Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iulie 2014, 17:08 views 11226
Experţi: Transnistria devine o zonă de risc economic (VIDEO)
Foto: noi.md
22 iulie 2014, 17:08 views 11226

Experţi: Transnistria devine o zonă de risc economic (VIDEO)

Nivelul înalt de deschidere a economiei transnistrene, relevată de faptul că comerţul extern depăşeşte de peste două ori volumul economiei locale, determină o vulnerabilitate sporită a regiunii la diverse şocuri externe în viitorul apropiat. Această constatare a fost enunțată în cadrul unei conferinţe de presă de către specialiştii Centrului Analitic Independent Expert-Grup, relatează NOI.md.

În acelaşi timp, economia regiunii, pentru a supravieţui, are nevoie acută de pieţele externe de desfacere, însă deficitul de cont curent de circa 80% din PIB denotă carenţe de competitivitate şi dezechilibre structurale grave.

Problema respectivă a devenit şi mai relevantă în contextul înrăutăţirii situaţiei economice din Ucraina şi Federaţia Rusă, precum şi a incertitudinii cauzate de respingerea de către autorităţile din regiune a Acordului de asociere semnat de Republica Moldova cu UE.

Anume accesul dificil la pieţele externe, pe fondul competitivităţii reduse şi al modelului non-durabil de creştere economică, vor constitui principalele provocări în viitorul apropiat pentru autorităţile şi companiile din regiune.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , economie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.