Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 februarie 2015, 16:12 views 10896
Noi reguli de intrarea pe malul stîng al Nistrului
27 februarie 2015, 16:12 views 10896

Noi reguli de intrarea pe malul stîng al Nistrului

Proprietarii automobilelor, înmatriculate în România, de la 1 martie 2015 sînt deja obligaţi să cumpere poliţă de asigurare la intrarea pe malul stîng al Nistrului. Așa-numita RMN introduce Asigurarea Obligatorie de Răspundere Civilă Auto (RCA) pentru șoferii străini și cei din ţară.

Sînt deja clare termenele de achiziție obligatorie a asigurării:

- pentru proprietarii de automobile cu numere românești – de pe 1 martie;
- pentru proprietarii de automobile cu numere moldoveneşti – de pe 1 aprilie;

- cu numere ucrainene – de pe 1 iunie;

- cu numerele altor țări străine, precum și cele transnistrene – la 1 ianuarie 2016.

Poliţa de Asigurare Obligatorie de Răspundere Civilă Auto (RCA) va putea fi procurată nemijlocit la Punctul de Control de la intrarea pe malul stîng al Nistrului. Preţul acesteia va fi de 5 dolari SUA pentru 15 zile și de 30 dolari SUA pentru un an.

De asemenea, în conformitate cu noile Norme ale circulaţiei rutiere pe malul stîng al Nistrului, conducătorul auto trebuie să aibă asupra sa și să prezinte la cererea miliţianului poliţa de Asigurare Obligatorie de Răspundere Civilă Auto a proprietarului vehiculului. Ceva mai devreme, RCA nu era obligatorie, ceea ce făcea ca, în esență, asigurarea autovehiculului în așa-numita RMN să fie benevolă.

Sursa: realino.md

Cuvinte cheie:

Romania , asigurare , automobil , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.