Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 martie 2015, 16:21 views 8818
A fost simplificat regimul de şedere pentru străini în Transnistria
27 martie 2015, 16:21 views 8818

A fost simplificat regimul de şedere pentru străini în Transnistria

Din 1 aprilie, în stânga Nistrului, va fi simplificat regimul de şedere pentru cetăţenii străini. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Documentul prevede, în particular, prelungirea termenului de şedere, temporară, în Transnistria pentru cetăţenii Federaţiei Ruse, Republicii Moldova, ai Ucrainei, Kazahstanului şi Belarusului de la 45 la 90 de zile. Totodată, termenul dat poate fi prelungit, dar nu va depăşi 135 de zile în decurs de jumătate de an.

De asemenea, documentul exclude necesitatea completării permisiunii de intrare pe teritoriul regiunii. Nu este necesară nici invitaţie în Transnistria.

Totodată, administraţiile hotelurilor şi altor organizaţii ce oferă servicii de cazare vor fi obligate în decurs de 24 de ore la cazarea cetăţeanului străin să-l înregistreze şi să informeze autorităţile despre data sosirii, termenul de şedere şi data plecării.

În document mai sunt stipulate ordinea de perfectare a plecării din Transnistria a cetăţenilor regiunii şi temeiurile pentru limitarea dreptului acestora la plecare.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
2253 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 27 km de orașul Rîșcani și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.