Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 aprilie 2014, 10:58 views 17307
Scandal la Vasilcău
Foto: jurnaltv.md
23 aprilie 2014, 10:58 views 17307

Scandal la Vasilcău

Scandal în comuna Vasilcău, raionul Soroca. Un grup de locuitori au blocat drumul de acces ce duce spre cariera de nisip şi prundiş din zonă. Oamenii sunt deranjaţi de faptul că zecile de camioane de mare tonaj care trec zilnic prin localitatea lor, distrug şoseaua şi ridică nori de praf. Autorităţile spun că ştiu despre problema localnicilor, dar nu au bani în buget pentru a repara cei 3 km de drum şi pasează responsabilitatea Ministerului Transporturilor.

De dimineaţa şi până la prânz, aproape 50 de locuitori din satele Inundeni, Trifăuţi şi Vasilcău, care sunt sub jurisdicţia comunei Vasilcău, au blocat drumul ce duce spre cariera de nisip şi prundiş. Între timp, camioanele venite aici după materiale de construcţie au făcut cozi kilometrice pe marginea şoselei.

Supăraţi, oamenii s-au plâns şi de faptul că sunt nevoiţi să înghită tot praful pe care îl ridică camioanele atunci când trec prin localitate.

Autorităţile locale şi raionale spun că sunt necesare 22 de milioane de lei pentru a reabilita drumul, bani pe care însă nu-i au.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au răspuns la telefon pentru a oferi explicaţii. Agentul economic ce gestionează Cariera de la Vasilcău susţine că dacă statul se va implica, atunci el va oferi materialele de construcţie necesare pentru repararea drumului.

În comuna Vasilcău locuiesc aproape 3000 de oameni. Dacă timp de o săptămână problema nu va fi rezolvată, sătenii spun că-şi vor lua familiile şi vor protesta în stradă non-stop.

Sursa: jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

drum , localitati , protest , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
990 locuitori

Bocşa este un sat din cadrul comunei Risipeni, raionul Făleşti. Satul Bocşa este situat la 12 km de oraşul Făleşti şi la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 990 de oameni. Satul Bocșa a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.