Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 septembrie 2017, 16:15 views 7829
În Tvardiţa a fost deschis un centru de reabilitare pentru copii
08 septembrie 2017, 16:15 views 7829

În Tvardiţa a fost deschis un centru de reabilitare pentru copii

În orașul Tvardiţa, raionul Taraclia, cu suportul Agenției de Cooperare și Dezvoltare a Republicii Turcia (TIKA) a fost deschis un Centru de reabilitare și asistență socială pentru copiii din grupurile de risc.

La evenimentul de inaugurare a centrului au participat Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kilic, şi Coordonatorul Agenției TIKA, Canan Alpaslan.

Ambasadorul turc a menţionat că ţara sa acordă asistență nu doar unei singure regiuni, ci întregii Moldove conform solicitărilor. "Implementăm proiecte similare în toate colțurile țării și intenționăm să continuăm acest lucru", a opinat Kilic.

Şi Coordonatorul Agenției TIKA, Canan Alpaslan, s-a arătat mulţumit de lucrările efectuate la centru şi a menţionat că "bucuria din ochii copiilor care vizitează acest centru de reabilitare merită tot efortul".

Centrul are capacitatea de a oferi asistență pentru 100 de persoane. Zilnic, 20 de copii frecventează instituția, iar alţi 43 copii cu dizabilități mentale și fizice beneficiază de fizioterapie, reabilitare și asistență psihologică.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Taraclia , copii , reabilitare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
3640 locuitori

Butor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butor și India. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Butor alcătuia 3640 de oameni în anul 2000. Satul Butor a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.