Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 septembrie 2018, 16:37 views 14410
O gunoiște neautorizată distruge ecosistemul unui iaz din apropierea Chișinăului (Foto, Video)
07 septembrie 2018, 16:37 views 14410

O gunoiște neautorizată distruge ecosistemul unui iaz din apropierea Chișinăului (Foto, Video)

O gunoiște neautorizată din localitatea Condrița, suburbie a Chișinăului, distruge ecosistemul unui iaz.

Despre gunoiștea care există deja de mai bine de zece ani în satul Condrița a scris pe adresa redacției Noi.md un cititor al portalului nostru. El s-a arătat indignat de inacțiunea autorităților publice locale, care bat pasul pe loc în luarea deciziei de a construi în localitate o platformă de depozitare a gunoiului, asta în timp ce întregul ecosistem al unui iaz din imediata apropiere a locului unde este aruncat gunoiul este pus în pericol.

Potrivit bărbatului, oamenii care locuiesc în zonă au cerut de nenumărate ori ca această gunoiște neautorizată să fie închisă, iar în schimb să fie căutate niște soluții la problema creată, însă aceasta a rămas nesoluționată, din cauza indiferenței consilierilor. Mai mult decît atît, Inspectoratul Ecologic de Stat a cerut autorităților satului Condrița să evacueze tot gunoiul de la rampă, însă acest lucru nu s-a întîmplat.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lacuri , deşeuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2022 locuitori

Coteala este un sat şi comună din raionul Briceni. Coteala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Coteala este situat la o distanță de 24 km de oraşul Briceni şi la 260 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2022 de oameni. Prima atestare documentară a satului Coteala datează din anul 1437, cînd aşezarea se afla în stăpînirea boierului Mihail de Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.