Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2015, 14:20 views 9738
Un nou punct de Asistență Medicală Urgentă a fost amplasat pe traseului Chișinău-Soroca
Foto: facebook.com
25 mai 2015, 14:20 views 9738

Un nou punct de Asistență Medicală Urgentă a fost amplasat pe traseului Chișinău-Soroca

Asistență Medicală Urgentă Aceasta după ce Punctul AMU Căzănești din cadrul Stației Zonale de Asistență Medicală de Urgență „Centru" (SZAMU „Centru") a obținut un nou sediu dotat cu tot echipamentul și resursele umane necesare pentru a face față urgențelor în sănătate.

„La Căzănești avem și o sală de examinare, la care se adresează pacienții independent, în caz de necesitate. E un soi de unitate de primiri urgente, doar că de dimensiuni mai mici. Acum e renovat și satisfacția pacienților va fi mai mare. La fel și a lucrătorilor medicali ", susține directorul adjunct al SZAMU „Centru", Nicolae Dolghi.

Punctul AMU Căzănești este dotat cu două ambulanțe. În 2014 echipa de urgență a soluționat 4 600 de solicitări. Punctul AMU Căzănești este amplasat strategic: „ Este important pentru SZAMU „Centru", pentru că echipa reușește să intervină prompt în caz de accidente rutiere. Punctul este amplasat în apropierea traseului național Chișinău-Soroca, unde drumul a fost reparat și șoferii își permit sa apese pedala pe porțiunile Sărăteni-Căzănești",susține directorul SZAMU „Centru", Iurie Crasiuc.

Noul sediu al Punctului AMU Căzănești a fost dat în exploatare săptămâna aceasta și a costat 2 milioane 300 mii lei – bani proveniți din rezerva SZAMU „Centru".

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

medicina , ajutor , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
3802 locuitori

Petreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreşti, Medeleni și Petreşti, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3802 oameni. Satul Petrești a fost menționat documentar în anul 1572 cu denumirea Poiana.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.