Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iunie 2018, 16:00 views 13247
19 localități din preajma frontierei supravegheate de pompieri
09 iunie 2018, 16:00 views 13247

19 localități din preajma frontierei supravegheate de pompieri

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI anunță că în scurt timp o nouă unitate de salvatori și pompieri va fi deschisă în apropierea frontierei de la Leușeni, care va asigura securitatea anti-incendiară pentru 19 localități din zonă.

Proiectul de edificare a remizei a apărut grație eforturilor comune a IGSU și a autorităților publice.

Ieri 8 iunie 2018 peste 30 de angajați ai Inspectoratului susținuți de conducerea IGSU s-au mobilizat pentru o curățenie generală a unității în urma efectuării lucrărilor de construcție. Pompierii și salvatorii au curățit terenul adiacent și au pregătit încăperile pentru ca autospecialele de intervenție să poată intra în servantul de luptă.

Mai mult, salvatorii au făcut ordine exemplară în curtea remizei, pentru ca aceasta să fie funcțională. Unitatea de salvatori și pompieri din preajma localității Leușeni va servi drept forța de intervenție în caz de situații de risc pentru localitățile din prejma frontierei dar și pentru cele mai apropiate localități din Romînia. Aici vor activa salvatori și pompieri profesioniști, care vor fi gata să intervină pentru prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale. Remiza urmează să fie deschisă la sfîrșitul lunii iunie 2018.

Sursa: medianews.md

Cuvinte cheie:

pompieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
346 locuitori

Maiscoe este un sat din cadrul comunei Iliciovca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Florești și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Maiscoe a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.