Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 septembrie 2015, 16:37 views 9753
Şcoala din Verejeni a fost numită în memoria unui pompier căzut la datorie
02 septembrie 2015, 16:37 views 9753

Şcoala din Verejeni a fost numită în memoria unui pompier căzut la datorie

Şcoala din Verejeni, Teleneşti a fost numită în memoria unui pompier căzut la datorie. Instituţia a fost numită „Nicolae Popa", în numele unuia din pompierii care şi-au pierdut viaţa la lichidarea unui incendiu în luna noiembrie anul trecut.

Cu această ocazie, în incinta școlii a fost inaugurată și o placă comemorativă, care a fost sfințită și la care au fost depuse flori de către angajați ai Serviciului Situații Excepționale, părinții pompierului decedat, rude, dar și de către elevii din școală.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale, reprezentanți ai școlii, administrației localității dar și ai Serviciului Situații Excepționale au ținut să spună cuvinte în memoria pompierului, dar și felicitări pentru micuții care au pășit pentru prima dată pragul școlii.

Cei 40 pompieri și salvatori prezenți la eveniment au venit să aducă cadouri elevilor, care să le fie de folos pe parcursul anului școlar, iar la final, copiilor din clasa întâi le-au înmânat primele abecedare.

La eveniment a fost invitată și orchestra Departamentului trupelor de carabinieri, care au făcut atmosferă pentru cei prezenți.

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

scoala , Moldova , localitati , pompieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.