Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 octombrie 2018, 16:00 views 14502
O profesoară din Ungheni dăruieşte roada pomilor celor care vor veni să o culeagă (Foto)
26 octombrie 2018, 16:00 views 14502

O profesoară din Ungheni dăruieşte roada pomilor celor care vor veni să o culeagă (Foto)

O profesoară din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni oferă 2 tone de mere gratis.

Ana Brînză va dărui merele aceluia, care va veni să le culeagă.

„Pomii au fost sădiți încă de bunelul meu, deci au cel puțin 60 de ani, sînt niște copaci înalți. Pînă în anul curent, aceste mere le comercializam fabricii de sucuri din Ungheni. Fabrică a fost închisă și mai mulți producători de la noi din sat ne-am pomenit în imposibilitatea de a vinde producția. Am 2 tone de mere pe care nu le pot realiza în nici un fel și decît să putrezească și să stea pe jos prefer să le ofer cuiva care are nevoie. Este un soi de mere pe care noi îl numim „mere țigănești", au o culoare roșie intensă, sînt foarte rezitente, iar păstrate la frigider, beci pot fi consumate pînă în luna aprilie-mai", a afirmat posesoarea livezii.

Ana Brînză, care este mama a doi copii, se află în concediul de maternitate și nu are posibilitatea de a culege aceste mere și a le transporta la o grădiniță sau școală.

„Ar fi minunat dacă ar veni un grup de oameni să le culeagă și să le ia. Anul acesta nu am vîndut nimic, dar am cheltuieli de îngrijire a copacilor, curățire, prelucrarea pămîntului. E de plîns, pentru că în ceilalți ani reușeam să vînd merele și îmi cumpăram lemne pentru iarnă. Sunt mamă singură cu 2 copii", a spus femeia.

Din spusele Anei, merele nu au fost tratate cu nici un fel de substanţe, deci sînt ecologice.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Ungheni , mere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1784 locuitori

Unțești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Unțești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Unțești a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.