Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 octombrie 2017, 14:00 views 7535
Un pod rutier va fi construit peste Prut în regiunea orașului Ungheni
14 octombrie 2017, 14:00 views 7535

Un pod rutier va fi construit peste Prut în regiunea orașului Ungheni

Un pod rutier, cu patru benzi de circulație, urmează să fie construit peste Prut, în regiunea orașului Ungheni, în imediata apropiere de localitatea Zagarancea. Pe pod va fi asigurată și circulația pietonală.

Într-un răspuns al Ministerului Economiei și Infrastructurii la o solicitare a IPN, se menționează că lucrările de construcție a podului și a drumului de acces din partea română vor fi finanțate de România, iar construcția drumului de acces din Republica Moldova fi finanțată de partea moldavă (din Fondul Rutier). Partea română a inclus acest obiectiv în Planul de Amenajare a Teritoriului Național, cu finanțare pentru anii 2018-2020.

Suma estimată pentru construcția podului, drumurilor de acces și a infrastructurii vamale necesare este de 35 de milioane de euro.

Proiectul vine să interconecteze infrastructurile rutiere între cele două state, pe aliniamentul următoarelor conexiuni rutiere: pe teritoriul României: Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni - frontiera de stat; pe teritoriul Republicii Moldova: R1 Chişinău – Ungheni - frontiera de stat.

Părţile construiesc drumurile de conexiune ale podului în conformitate cu legislaţiile lor naţionale şi actele normative ale UE, pentru care finanţarea necesară va fi asigurată din fonduri disponibile identificate de fiecare parte.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

pod , Ungheni , Prut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
391 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de 4orașul Slobozia și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 391 oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.