Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2019, 15:00 views 11770
Casa de cultură din Cişmichioi va fi amenajată cu susţinerea Turciei
10 ianuarie 2019, 15:00 views 11770

Casa de cultură din Cişmichioi va fi amenajată cu susţinerea Turciei

Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA) va finanţa amenajarea Casei de cultură din satul Cişmichioi, UTA Gagauz-Yeri. Despre aceasta a anunţat Selda Özdenoglu, directorul Agenţiei turce, care recent a fost în autonomie cu o vizită de documentare.

Şeful TIKA a vizitat mai multe proiecte sociale din regiune, printre care şi Casa de cultură din Cişmichioi, ce a fost reparată capital. Selda Özdenoglu a dat asigurări că Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare va susţine lucrările de amenajare a instituţiei şi va procura fotolii pentru sala de spectacole, precum şi mobilier de oficiu.

În prezent, în UTA Găgăuzia se afla în derulare mai multe proiecte sociale şi de dezvoltare a infrastructurii sprijinite de autorităţile Turciei. Pînă în prezent, cu suportul TIKA, în autonomia găgăuză a fost construit un spital, o grădiniță de copii, un Centru de creație la Comrat, un azil de bătrâni în Ceadâr-Lunga etc.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , Turcia , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
964 locuitori

Codreni este un sat din cadrul comunei Vălcineţ, raionul Ocniţa. Satul Codreni este situat la o distanță de 32 km de orașul Ocniţa şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Codreni este menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.