Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2020, 14:00 views 4583
Locuitorii din Ivancea l-au huiduit pe primar și i-au cerut explicații (Foto, Video)
07 octombrie 2020, 14:00 views 4583

Locuitorii din Ivancea l-au huiduit pe primar și i-au cerut explicații (Foto, Video)

Majoritatea locuitorilor comunei Ivancea sînt nemulțumiți de activitatea primarului local Boris Ochișor, de modul său de gestionare și de echipa sa de consilieri și se opun construcției pe locul ales de ei a stației de epurare în zona pitorească, la mai puțin de 30 de metri de rîul Moța.

Nemulțumirea față de acest lucru și față de mai multele, localnicii și-au exprimat-o în cadrul întrevederii cu primarul Boris Ochișor, care a vrut să le raporteze despre activitatea desfășurată pe parcursul mandatului său. În același timp, minoritatea a încercat să-și impună opinia majorității cetățenilor care sînt nemulțumiți de Ochișor, de conducerea sa și de echipa sa de consilieri.

La întîlnirea cu primarul comunei Ivancea, localnicii au exprimat o mulțime de pretenții față de activitatea lui Boris Ochișor și a echipei sale, cu privire la diferite probleme de actualitate din localitate, au subliniat proasta administrare de către primar a treburilor publice, problemele cu privire la gazificare, ecologie, drumuri, apă, rețea de canalizare, stația de epurare și alte probleme vitale.

Totodată, cei mai mulți oameni sînt nemulțumiți de construcția stației de epurare, menționînd că stațiile de epurare sînt necesare, dar nu le putem construi în locul unde se face acum - într-o zonă pitorească, la mai puțin de 30 de metri de rîul Moța. Locuitorii sînt pentru restaurarea vechii stații de epurare, care a fost gîndită încă din timpurile sovietice. Localnicii sînt indignați de faptul că primarul comunei Ivancea nu vine în contact cu oamenii, iar cei din urmă sînt deja tensionați pînă la limită și nu-și pot reține emoțiile.

Ei, de asemenea, ei s-au săturat de situația în care primarul comunei Ivancea, Boris Ochișor și echipa sa nu se ocupă în mod corespunzător de soluționarea problemelor stringente ale cetățenilor, și toate observațiile exprimate în adresa lor și indicarea unor încălcări specific, ei de fiecare dată le traduc numai în context politic. Localnicii atrag atenția asupra faptului că primarul comunei Ivancea vorbește și promite mult, dar în practică nu a implementat pînă la capăt nici un proiect, iar el și echipa sa trebuie să răspundă pentru toate fărădelegile sale și pentru inacțiuni sau acțiuni, depășirea atribuțiilor sale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ivancea , primar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
138 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 138 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.