Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 ianuarie 2021, 16:40 views 3460
A fost intentat un dosar penal în legătură cu construcția ilegală a stației de epurare (Doc)
05 ianuarie 2021, 16:40 views 3460

A fost intentat un dosar penal în legătură cu construcția ilegală a stației de epurare (Doc)

A fost intentat un dosar penal în legătură cu construcția ilegală a stației de epurare din satul Ivancea, raionul Orhei.

Despre aceasta a anunțat consilierul local din comuna Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi în următoarea adresare video către cetățeni, menționînd că materialele dosarului vor fi transmise Centrului Național Anticorupție pentru efectuarea în continuare a măsurilor de investigație. Dar, potrivit lui, acesta este doar începutul, deoarece tot ce este ascuns va ieși în curînd la iveală și va fi solicitată o verificare financiară completă și un audit total la primăria din Ivancea, pentru a ridica toate materialele și de a identifica toate infracțiunile și de a-i pedepsi pe cei care au încălcat legile.

Victor Marahovschi a amintit că, cu aproximativ un an în urmă a fost ridicată problema construcțiilor ilegale în satul Ivancea, în special, a clădirilor multietajate, în baza plîngerilor din partea localnicilor, care s-au plîns pe faptul că nu funcționează sistemul de canalizare, clădirea se află într-o stare deplorabilă etc.

"Când am început să ne ocupăm de această problemă, nici măcar nu aveam idee la ce concluzii și ce rezultate vom ajunge în cele din urmă. Dar, după cum s-a dovedit, toate blocurile locative nu se află la evidența și la balanța Primăriei. Mai mult, în 2001, a fost o hotărâre de guvern, prin care a fost transmisă primăriei o serie de construcții rezidențiale și nerezidențiale și complexe, printre care și clădirile multietajate, și vechea stație de epurare, pe care, pînă în prezent nimeni nu a luat-o la balanță", a menționat consilierul local din comuna Ivancea, raionul Orhei.

El a reamintit că mult timp s-a clarificat cu privire la noua stație de epurare a apelor uzate, care se construiește în Ivancea.

"Chiar și pînă în prezent ni se spune și se demonstrează că acolo totul este absolut în cadrul legii. Dar pot spune un lucru: în urma controalelor din 30 decembrie a fost inițiat un dosar penal în legătură cu construcțiile ilegale - instalația de tratare a apelor uzate. Materialele vor fi transmise Centrului Național Anticorupție pentru desfășurarea unor acțiuni ulterioare de investigație ", a menționat Victor Marahovschi.

"Acesta nu este sfîrșitul, este doar începutul. Începutul, pentru că vom cere efectuarea completă a controlului financiar și al auditului în cadrul primăriei Ivancea, în scopul de a ridica toate materialele, pentru a identifica toate infracțiunile, pentru a verifica și de a dovedi că o mare parte a construcțiilor și blocurilor, precum și a caselor de locuit și a stației de epurare nu sînt luate la balanță. Evident, acest lucru a fost făcut pentru a putea face mai apoi un fel de manevre. Deci, dacă acești domni care stau la Primărie nu vor sau nu pot lucra și vor continua să încalce legea, atunci ei vor fi responsabili pentru aceasta", a declarat consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stație de epurare , Ivancea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.