Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 martie 2020, 16:00 Concursuri, expoziţii, proiecte views 4033
Tăierile ilegale au distrus o pădure întreagă din raionul Anenii Noi
16 martie 2020, 16:00 Concursuri, expoziţii, proiecte views 4033

Tăierile ilegale au distrus o pădure întreagă din raionul Anenii Noi

În apropierea satului Speia, raionul Anenii Noi, copacii din pădure sînt tăiați ilegal anul împrejur.

Se remarcă faptul că, în cadrul acestui braconaj, de asemenea, sînt distruse și florile din pădure, înscrise în Cartea Roșie a Moldovei, bloknot-moldova.md.

”Moldova va cheli, izvoarele vor dispărea, nimeni nu va fi tras la răspundere. Cît defrișează - este legal acest lucru?! Satul Speia se află lîngă Nistru. Mă doare sufletul. Dacă vă veți uita cu drona, veți vedea că se taie anul împrejur! Dar este vorba despre o pădure întreagă - florile din Cartea Roșie au fost destruse de tractoarele tăietorilor de lemne, iar oamenii sînt amendați cu 500 de lei pentru 3 floricele.

Noi curățăm acolo anual, iar voi, localnicii, vă comportați ca niște neoameni", se menționează într-un comentariu la fotografia plasată pe rețelele de socializare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Defrișare , Anenii Noi , paduri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.