Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iunie 2016, 11:00 Simbolurile Moldovei istorice views 6641
Complexul cultural-sportiv din Varniţa a fost inaugurat după renovare
28 iunie 2016, 11:00 Simbolurile Moldovei istorice views 6641

Complexul cultural-sportiv din Varniţa a fost inaugurat după renovare

Complexul cultural-sportiv din localitatea Varniţa din raionul Anenii Noi a fost inaugurat după renovare. Proiectul a fost realizat cu susţinerea Uniunii Europene, prin Programului de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru şi a fost implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Pavel Filip, prezent la inaugurare, a declarat că executivul va rămîne în continuare deschis pentru toate iniţiativele care apropie oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. „Acest proiect, prin care s-a renovat Centrul comunitar multifuncţional, terenul sportiv al Liceului Teoretic, pavilionul grădiniţei de copii vine, în primul rînd, să ofere confort beneficiarilor direcţi, copiilor şi părinţilor acestora", a menţionat Pavel Filip.

Premierul a vorbit despre rolul acestor proiecte în procesul de reglementare transnistreană. „Acest proiect este parte a unei abordări mai largi, în restabilirea încrederii şi vine să demonstreze că apropierea se face prin măsuri concrete. O astfel de abordare o avem şi atunci când vorbim despre formatul de negociere 5+2. Instrumentul nostru cel mai important este dialogul", a afirmat premierul.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a spus că inaugurarea terenului de sport în timpul Campionatului European de Fotbal este simbolică şi plină de inspiraţie. „Urmărind turnee sportive sau practicând sportul noi împărtăşim valori de prietenie, respect şi înţelegere reciprocă", a punctat şeful Delegaţiei UE la Chişinău.

Coordonatoarea rezidentă ONU şi reprezentanta permanentă PNUD în Moldova, Dafina Gercheva, a menţionat că asigurarea unei comunicări eficiente, bazate pe practica pozitivă reciprocă, este una din condiţiile fundamentale pentru promovarea cu succes a încrederii între comunităţi de pe ambele maluri ale Nistrului. Potrivit ei, Varniţa este un model în acest sens.

Bugetul proiectului este de peste 150 de mii de euro. La finanţarea proiectului au contribuit şi comunităţile locale.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

sport , Anenii Noi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
490 locuitori

Maximeni este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 490 de oameni. Satul Maximeni a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.