Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 noiembrie 2019, 18:35 Simbolurile Moldovei istorice views 4190
Un pod reparat recent riscă să fie distrus (Foto)
29 noiembrie 2019, 18:35 Simbolurile Moldovei istorice views 4190

Un pod reparat recent riscă să fie distrus (Foto)

Podul care face legătura între satele Varnița şi Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, riscă să ajungă din nou în starea deplorabilă în care se afla înainte de reparație.

Asta deoarece pe pod circulă neregulamentar mașini de mare tonaj, chiar dacă există un drum de ocolire pe care acestea ar trebui să-l folosească.

Pe adresa redacției noastre au fost expediate mai multe fotografii din partea cititorilor, care ne scriu că autoritățile nu întreprind măsuri pentru a stopa circulația tirurilor pe acest pod. 

Menționăm că podul care leagă Varnița şi Gura Bîcului a fost reparat la sfîrșitul verii trecute pentru prima dată în zeci de ani, după multiple plîngeri din partea locuitorilor din zonă. Podul se afla într-o stare avansată de degradare, ceea ce reprezenta pericol pentru șoferi și pietoni.

Pentru reparația podului s-au cheltuit aproximativ 500 de mii de lei. 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pod , Anenii Noi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.