Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2019, 14:50 Bucate din măruntaie views 12827
La Edineț au înflorit primii ghiocei (Foto)
12 februarie 2019, 14:50 Bucate din măruntaie views 12827

La Edineț au înflorit primii ghiocei (Foto)

Vreme caldă, temperaturi generoase și mult soare! Primele semne ale primăverii au apărut deja în luna februarie, iar binecunoscuții săi „vestitori" nu au întîrziat să se ivească.

Astfel, în mijlocul lui Făurar, în raionul Edineț au fost văzuți primii ghiocei înfloriți.

Florile au răsărit în grădina unor gospodari din Cupcini, care nu au ezitat să își împartă surprinderea și cu alți localnici. Oamenii au spus că în acest an ghioceii au îmbobocit mult mai devreme decît de obicei, iar acest fenomen poate fi de-a dreptul alarmant, deoarece Baba Dochia încă nu și-a scuturat cojoacele.

Pentru finele lunii februarie, meteorologii transmit vreme rece. Specialiștii avertizează că în cazul schimbării neașteptate a temperaturilor, plantele și pomii fructiferi care au intrat deja în vegetație vor avea de suferit.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

Edineţ , Ghiocei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.