Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2015, 12:10 Bucate din carne de oaie şi de miel views 10011
Primul festival al puieţilor de pomi fructifetri va avea loc în satul Zaim
08 noiembrie 2015, 12:10 Bucate din carne de oaie şi de miel views 10011

Primul festival al puieţilor de pomi fructifetri va avea loc în satul Zaim

Primul festival dedicat puietilor de pomi fructiferi şi materialului săditor cu titlul de Copăcel va avea loc astăzi în satul Zaim din raionul Căuşeni. Peste 350 de аgenţi economici producători de diferite soiuri de măr,nuc, migdal, cireş, cais, prun şi multe alte soiri de pomi fructiferi îşi expun producţia în cadrul festivalului.

Tradiţia de a produce puieţi de pomi fructiferi la Zaim se trage din generaţii în generaţii. Sătenii spun că festivalul este un bun prilej de atragere a turiştilor în localitate mai ales că au pregătit şi vizite la casa muzeu Alexei Mateevici şi în alte locaţii împortante ale satului.

La festival vor participa şi elevii liceului din localitate în cadrul unui iarmaroc şcolar.

Primăria comunei Zaim în parteneriat cu Asociaţia producătorilor de puieţi de pomi fructiferi garantează un program artistic pe măsură şi concursul celor mai bune gospodine din sat.

Primul festival din Republică dedicat puieţilor de pomi fructiferi de la Zaim a început de Sfîntul Dumitru, 8 noiembrie, la orele nouă dimineaţa în curtea şcolii din sat.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Festival , copac , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
2563 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2563 de oameni. Menționat documentar în 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.