Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 mai 2015, 11:15 Eticheta în timpul mesei views 11685
Raionul Ialoveni a încheiat o înțelegere de cooperare cu Judeţul Dâmboviţa (Foto)
Foto: provincial.md
22 mai 2015, 11:15 Eticheta în timpul mesei views 11685

Raionul Ialoveni a încheiat o înțelegere de cooperare cu Judeţul Dâmboviţa (Foto)

Recent, a fost semnat un acord de colaborare între Raionul Ialoveni şi Județul Dâmbovița (România).

Raionul Ialoveni și Județul Dâmbovița vor sprijini activităţile în scopuri interdisciplinare, facilitând în acest sens: schimburi de experienţă şi derularea unor proiecte în domeniul dezvoltării locale; schimburi interinstituţionale în domeniile lor de competenţă, în special domeniul social, dezvoltare economică, accesarea de fonduri europene, cultură, sport, tineret, educaţie, protecţia mediului înconjurător, transport, protecţia medico-socială, domeniul umanitar; schimburi de cărţi, reviste; organizarea expoziţiilor de pictură, fotografie, ceramică, sculptură şi alte activităţi cu caracter artistic; petrecerea festivalurilor de folclor, cântec, dans, şi alte activităţi artistice; inițierea unor colaborări între organismele reprezentative ale diferitelor profesii lucrative şi artistice; participarea delegaţiilor la sărbătorile tradiţionale care au loc în localităţile din cele două unităţi administrativ – teritoriale; organizarea de tabere pentru copii pe bază de reciprocitate pentru cele două unităţi administrativ – teritoriale, etc.

Părţile vor planifica şi dezvolta programe de activităţi şi acţiuni pe care le vor considera oportune pentru dezvoltarea economico-socială a celor două unităţi administrativ-teritoriale. Totodată, vor fi favorizate dezvoltarea de activităţi sportive, colaborând prin intermediul asociaţiilor sau organizaţiilor ce au drept scop promovarea competiţiilor sportive. În scopul dezvoltării turismului, părţile îşi vor concentra activităţile către prezentarea și promovarea ofertelor turistice în vederea atragerii de turişti la tratamente, odihnă şi recreere. Unele din domenii – cheie de colaborare vor constitui protecţia şi refacerea mediului înconjurător și domeniul dezvoltării infrastructurii rutiere.

Înţelegerea de Cooperare a fost încheiată pentru o perioadă nedeterminată și semnată la 15.05.2015, în incinta Consiliului Raional Ialoveni, reprezentată de Președintele Raionului Ialoveni, Lilian Popescu și Președintele Județului Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

cooperare , Romania , Moldova , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
2240 locuitori

Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.