Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iulie 2016, 10:16 views 7486
Fluieriștii din satul Volintiri – cei mai buni din țară (foto)
28 iulie 2016, 10:16 views 7486

Fluieriștii din satul Volintiri – cei mai buni din țară (foto)

Cu un succes remarcabil s-au întors acasă de la festivalul concurs republican „Nistrule cu apă lină" care a avut loc în satul Corjovo, raionul Criuleni, formațiile de fluieriști din raionul Ștefan Vodă.

Astfel, formația de fluieriști „Doruleț" a casei de cultură din s. Volintiri, conducător Constantin Toma, a fost decernată cu diplomă de laureați și premiul mare (4000 lei), iar formația „Lăstărașii" din Carahasani, conducător Dorin Ceban, a ocupat locul III (premiul bănesc – 2000 lei).

De menționat, că la festivalul concurs au participat 13 colective de fluieriști din toată țara. „Valoarea acestui eveniment constă în promovarea fluierului,instrument care este cel mai răspîndit şi unul din cele mai arhaice instrumente muzicale pe întreg spaţiul Carpato-Dunărean", a declarat directorul artistic Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural, Oleg Volontir.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

localitati , Festival , concurs , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.