Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2018, 17:10 Dezvoltarea Moldovei şi reforma puterii views 11132
În Moldova a fost descoperită o bombă de 100 de kg
06 noiembrie 2018, 17:10 Dezvoltarea Moldovei şi reforma puterii views 11132

În Moldova a fost descoperită o bombă de 100 de kg

O bombă de aviaţie de 100 kg a fost descoperită de un grup de muncitori în timpul executării unor lucrări la o conductă de gaz în satul Măgdăceşti, raionul Criuleni.

În urma cercetării obiectului exploziv, s-a constatat că bomba era de producţie germană, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost transportată la Baza Militară de Instruire de la Bulboaca, pentru a fi distrusă.

Bomba a fost descoperită în luna octombrie, atunci cînd geniştii militari au lichidat şi un proiectil reactiv, de calibru 320 mm, depistat în cariera de pietriş din vecinătatea comunei Puhăceni, raionul Anenii Noi, şi trei mine antitanc TM-57, găsite în pădurea din apropierea satului Ghetlova din Orhei.

Muniţiile au fost evacuate şi distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul anului, au fost executate 166 de misiuni de deminare şi neutralizate 302 obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bomba , Criuleni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.