Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Elevii din satul Sofia au văzut unde și cum se nasc invențiile (Foto)

Elevii din satul Sofia au văzut unde și cum se nasc invențiile (Foto)

O zi din minivacanta cu parfumul ei tomnatic va fi una, cu siguranta speciala si memorabila, pentru elevii din satul Sofia, raionul Drochia, locul de bastina al acad. Ion Tighineanu, prim-vicepresedinte al Academiei de Stiinte a Moldovei.

La sugestia savantului sofian, detinator al onorantul titlu de Cetatean de Onoare al localitatii, care venise in vizita in satul de bastina, unde a avut mai multe intalniri cu elevii, 15 dintre cei mai buni la invatatura, din clasele a VIII si a IX-a, au facut o excursie la Academia de Stiinte a Moldovei.

Pe parcursul vizitei lor, elevii au avut onoarea de a fi insotiti de personalitatea recunoscuta ca savant notoriu atat in tara cat si peste hotarele ei si care e si mandria satului lor, Sofia, acad. Ion Tighineanu, care le-a si promis aceasta excursie de vis.

Cuvinte cheie:

elevi , Drochia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
802 locuitori

Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) este o localitate din cadrul comunei Grinăuți-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea este situată la o distanță de 11 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 802 oameni. Localitatea Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) a fost înregistrată oficial în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.