Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 aprilie 2015, 16:04 Artele plastice views 25009
27 aprilie 2015, 16:04 Artele plastice views 25009

Una dintre cele mai mari alei de castani din Europa se află la Ungheni


Foto: expresul.com

Moldova are una dintre cele mai mari alee de castani din Europa şi se află în oraşul Ungheni. Cei două mii de castani, care se întind de-a lungul oraşului sînt o adevărată atracţie turistică. Iar locuitorii oraşului sînt mîndri că au o alee a lor.

Primarul localităţii se mîndreşte că Ungheniul se află printre oraşele cu cele mai frumoase destinaţii turistice. Iar aleea atrage mulţi cetateni straini, care fac ţara nostră mai cunoscută peste hotare.

Alexandru Ambros, primarul oraşului Ungheni consideră că aceasta este un element distinct al oraşului Ungheni, o mîndrie pentru că este strada principalaă a oraşului.

În luna mai aleea de castani înfloreşte devenind o adevărată capodoperă turistică. În oraşul Ungheni locuist 115 mii de persoane. Localitatea este una dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, cu o infrastructură bine dezvoltată.

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.