Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iulie 2015, 14:00 Ideologia partidelor şi cultura politică views 11263
Un fermier este alungat din sat pentru că are prea multe vaci
04 iulie 2015, 14:00 Ideologia partidelor şi cultura politică views 11263

Un fermier este alungat din sat pentru că are prea multe vaci

Un fermier din satul Zguriţa, raionul Drochia, este alungat din sat pentru că are 30 de vaci. Bărbatul spune că autorităţile locale i-au interzis să-şi scoată animalele pe imaş.

Primarul, la rândul său, declară că fiecare gospodar din sat nu are voie să întreţină mai mult de cinci vite, potrivit unui regulament aprobat de consiliul local.

Potrivit publika.md, Radion Soltuz şi-a procurat recent o casă în satul Zguriţa. Fermierul spune că, acum câteva zile, primarul i-a cerut să plece din localitate, în cel mult trei zile.

„Imaşul acesta nu se foloseşte,vedeţi este gol. Iarba stă şi îmbătrâneşte pentru că nu o paşte nimeni şi nici aşa nu se permite. Mi-au spus să vând vacile dacă vreau să locuiesc în satul Zguriţa", a mărturisit fermierul.

Oamenii din localitate spun că nu sunt împotrivă, ca fermierul să-şi pască vitele pe imaşul din preajma localităţii.

De cealaltă parte, primarul spune că pentru a întreţine animalele, fermierul trebuie să-şi construiască un grajd la o distanţă la cel puţin 300 de metri de localitate.

„Poftim lasă să cumpere pâmânt undeva pe deal, la 300 de metri de la sat, să facă acolo fermă şi lasă să ţină. Cine nu-i dă voie. Noi nu suntem obligaţi să dăm păşune pentru 30 de vaci. Noi dăm doar la oamenii care au până la cinci vaci", a declarat primarul satului Zgurița, Victor Guțu.

Satul Zguriţa este înconjurat de un imaş cu o suprafaţă totală de peste 200 de hectare, pe care pasc aproximativ 100 de vite.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

fermieri , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.