Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 martie 2021, 15:00 Meşteşuguri populare views 4297
Protest la Guvern împotriva învățământului la distanță
05 martie 2021, 15:00 Meşteşuguri populare views 4297

Protest la Guvern împotriva învățământului la distanță

Câteva zeci de persoane au participat la un protest în fața guvernului, față de dicizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), de a impune elevilor educația online, din cauza pandemiei de coronavirus. În fața manifestanților a venit secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Natalia Grîu, care a încercat să le explice că restricțiile sunt necesare, transmite NewsMaker

Organizatorii protestului este grupul de inițiativă „Părinți Solidari". Părinții cer renunțarea la studiile online și revenirea copiilor la școală.

„Suntem alături de copii și profesori și vrem să creștem o generație educată. Ce va crește din acești copiii, crescuți în fața calculatorului", susține una dintre protestatare.

Pe de altă parte, secretarul de stat al MECC a argumentat că decizia a fost luată de CNESP din cauza sporirii numărului de infectări ci Covid.

„Nu suntem în condiții obișnuite. Suntem în condiții pandemice", a replicat secretarul de stat al MECC.

Amintim că, din 1 martie, instituțiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior își desfășoară procesul de studii în regim online. Ulterior, vacanța elevilor a fost prelungită cu o săptămână.

Nemulțumiți de această decizie a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), sute de părinți au semnat o petiție, în care acuză autoritățile că nu au întreprins toate măsurile pentru a asigura un proces de studii calitativ, desfășurat la distanță. Iar un birou de avocați a contestat decizia CNESP în instanța de judecată, menționând că aceasta ar fi ilegală și abuzivă.

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

protest , Ministerul Educaţiei , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.