Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 august 2021, 14:30 Meşteşuguri populare views 2713
În sectorul Botanica au loc lucrări de reamenajare a unei stații de transport public
02 august 2021, 14:30 Meşteşuguri populare views 2713

În sectorul Botanica au loc lucrări de reamenajare a unei stații de transport public

În sectorul Botanica al capitalei au loc lucrări de reamenajare a stației de transport public şi a teritoriului adiacent din str. Cuza Vodă 28/1, intersecţie cu str. Independenţei.

Despre aceasta, a anunțat pe pagina sa de facebook primarul general al capitalei Ion Ceban.

”Staţia de aşteptare a transportului public este reparată, iar în zona verde din imediata apropiere este creat un mini-scuar. Lucrările sînt efectuate cu implicarea unui agent economic împreună cu pretura. În prezent sînt efectuate lucrări de terasament cu decaparea stratului uzat de asfalt a căilor pietonale”, a scris edilul.

Totodată, sînt amenajate locuri de parcare şi create noi alei pietonale. În paralel sînt montate borduri noi.

Ulterior pe aleile pietonale va fi aplicat pavaj şi instalat mobilier urban.

”Deseori sîntem întrebați cine sînt acei care participă la reabilitarea infrastructurii Chișinăului? Sunt oameni care vor să contribuie și văd că în sfîrșit se schimbă lucrurile! Mulţumesc tuturor cetăţenilor care se implică la amenajarea oraşului şi ne ajută să creăm condiţii pentru toți locuitorii capitalei. Astfel de proiecte sînt zeci realizate în ultimul un an și jumătate!”, a mai scris primarul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Botanica , stație

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.