Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 octombrie 2016, 12:45 Sfîntul Simion Stîlpnicul views 27258
La Molovata va fi lansat un aeroglisor
20 octombrie 2016, 12:45 Sfîntul Simion Stîlpnicul views 27258

La Molovata va fi lansat un aeroglisor

Accesul între localităţile Moldova şi Molovata Nouă, aflate pe ambele maluri ale rîului Nistru, va fi în curând simplificat.

Surse din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii din 21 octombrie pasagerii şi mărfurile vor fi transportate cu ajutorul unui aeroglisor, care a fost adus din Vladivostok şi a costat $50 mii.

Vineri, la lansarea aeroglisorului vor participa ministrul Iurie Chirinciuc, viceministrul Sergiu Bucataru, şeful Căpiteniei Portului Internaţional de Mărfuri şi Pasageri de la Giurgiuleşti, Victor Andruşca, şi directorul întreprinderii "Bacul Molovata", Vladimir Carpov.

De serviciile aeroglisorului vor putea beneficia nu doar locuitorii din Molovata şi Molovata Nouă, dar şi din Corjova şi Cocieri din raionul Dubăsari.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Nistru , riuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
793 locuitori

Zorile este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zorile, Inculeţ și Ocniţa-Ţărani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 793 de oameni. Satul Zorile a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.