Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 august 2021, 11:30 Dansul moldovenesc views 2832
La Bălți a fost reluată circulația trenurilor
03 august 2021, 11:30 Dansul moldovenesc views 2832

La Bălți a fost reluată circulația trenurilor

Trenurile diesel care circulă pe direcțiile Bălți-Rogojeni, Bălți-Ungheni și Bălți-Ocnișa au revenit pe rute astăzi, 2 august. Cu o săptămînă în urmă, ele au fost scoase din cauza stării tehnice precare.

Informația că trenurile au revenit pe linie a fost confirmată de șeful secției linii din Bălți, Alexei Kruglii. El a spus că o scrisoare corespunzătoare a sosit deja de la Chișinău.

La sfîrșitul săptămînii trecute, în grup feroviarilor din Moldova de pe Facebook a apărut informația că trenurile interurbane își vor relua activitatea începînd de luni, 2 august, deși o confirmare oficială a acestor date deocamdată nu există.

Alexandru Slusari, fost deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), care a criticat activitatea administrației întreprinderii de stat "Calea Ferată a Moldovei", a declarat că trenul Bălți-Ungheni va înceta să circule din 26 iulie.

Cu toate acestea, după cum a raportat CFM, trenurile diesel au încetat să circule din Bălți în toate cele trei direcții. Directorul general al căii ferate, Oleg Tofilat, a explicat atunci că acest lucru se datorează stării tehnice precare a două trenuri care deservesc trei rute, acestea trebuind să fie scoase de pe linie pentru reparații.

Potrivit directorului căii ferate, a fost nevoie de o săptămînă pentru a le repara, dar aceasta înseamnă doar menținerea stării trenurilor dizel și acest lucru nu va rezolva complet problema.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Balti , tren

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1538 locuitori

Brînzeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Brînzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanţă de 18 km de Edineţ şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1538 de oameni. Prima atestare documentară a satului Brînzeni din ținutul Hotin datează din anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.