Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iulie 2014, 15:45 Muzica clasica views 9003
Exerciţii tactice „Sub cer senin 2014” au avut loc la Bălţi
Foto: moldnews.md
24 iulie 2014, 15:45 Muzica clasica views 9003

Exerciţii tactice „Sub cer senin 2014” au avut loc la Bălţi

Peste 300 de militari din subdiviziunile de pacificare ale Republicii Moldova, carabinieri şi angajaţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate au participat la exerciţiul „Sub cer senin 2014". Potrivit agenţiei "Infotag", exerciţiul a fost încheiat ieri la poligonul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova" din Bălţi.

Scopul exerciţiului îl constituie executarea situaţiilor tactice de menţinere a păcii, la şase locuri de instruire, misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, negocieri pentru eliberarea ostaticilor, evacuarea răniţilor, respingerea atacului. În cadrule exerciţiului au avut loc salturi cu paraşuta, executate de la înălţimea de 1200 de metri, precum şi paraşutarea muniţiilor, staţiilor radio, proviziilor, de la înălţimea de 80 de metri. De asemenea, militarii execută trageri de luptă cu armament din dotarea Armatei Naţionale.

Potrivit spuselor şefului Marelui Stat Major, colonelul Igor Gorgan, în următoarele şase luni soldaţi în termen, participanţi ai exerciţiului „Sub cer senin 2014", vor fi detaşaţi în subunităţile Forţelor de Menţinere a Păcii, dislocate în localităţile Cocieri, Coşniţa şi Varniţa.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

armata , militari , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
3693 locuitori

Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.