Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 februarie 2019, 11:15 Muzica clasica views 12596
Oraşul Bălţi, invadat de cîini fără stăpîn
13 februarie 2019, 11:15 Muzica clasica views 12596

Oraşul Bălţi, invadat de cîini fără stăpîn

Bălțiul este împînzit de patrupezi fără stăpîn. Haitele de cîini vagabonzi mişună, practic, în toate raioanele capitalei de nord şi incomodează populaţia.

Potrivit unor date, numai pe parcursul anului 2018, au fost muşcaţi de maidanezi aproximativ 100 de copii.

Locuitorii municipiului Bălţi se tem să meargă pe stradă. Haitele de cîini vagabonzi pot fi observate atît pe străzi cît și pe teritoriile instituțiilor de învățămînt. Situația este una gravă și pe teritoriul liceului Teoretic "Mihai Eminescu", din municipiu.

Chiar dacă la începutul lunii septembrie a anului trecut, primăria municipiului Bălți a creat singurul adăpost temporar, care are capacitatea de a adăposti 30 de cîini pentru sterilizare, lucrurile au rămas neschimbate.

Potrivit unei investigaţii publicate de "GAZETA", în luna iunie a anului trecut, din bugetul municipal al Primăriei municipiului Bălţi s-au cheltuit peste 7000 de lei doar pentru prinderea și transportarea la o clinică veterinară a doi cîini maidanezi. Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

Cuvinte cheie:

Balti , ciine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.