Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 septembrie 2011, 14:25 views 5440
30 septembrie 2011, 14:25 views 5440

Acțiune ecologică la Dîmbul Prieteniei

Dîmbul Prieteniei situat lîngă frontiera de stat Basarabeasca-Serpneovoe, simbolizează prietenia a 2 popoare vecine – ucrainean și moldovenesc. Cîndva în scuarul Dîmbului Prieteniei se desfășurau mitinguri, concerte și alte manifestații. În ultimul timp această zonă are un aspect neîngrijit, mai mult locuitorii de prin apropiere au prefacut parcul în depozit de deșeuri. Pentru a aduce teritoriul în ordine, elevii din liceul N. Gogol au trecut la acțiune. Înarmați cu instrumente, în aproape  2 ore ei au curățat  scuarul de iarbă uscată, buteliile din plastic, sacoșe și alte deșeuri menajere aruncate la voia întîmplării.                

Acțiunea de salubrizare și amenajare a  teritoriului a fost organizată de către grupul de initiațivă al femeilor în cadrul proiectului „Femeia în scrutinul electoral”.

În lucrările de salubrizare a parcului au fost antrenați elevi din 3 clase a liceului „N. Gogol”. Pentru că s-au străduit și au muncit, ei au fost răsplătiți cu premii dulci. Unii dintre eu s-au ales cu cîte 2 premii, ca de exemplu elevii clasei a 8-a care au ocupat primul loc.     

Potrivit organizatorilor, acțiunile  de amenajare a scuarului s-au desfășurat cu succes, cît timp însă se va menține curățenia nu depinde doar de copii.

Acțiunea ecologică de la Dîmbul Prieteniei este un prim pas pentru  a creea  aici o zonă de odihna, au declarat membrele grupului de inițiativă al femeilor.

Sursa: bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
769 locuitori

Agronomovca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Agronomovca, Zăzulenii Noi și Negurenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni şi la 95 km de Chişinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Satul Agronomovca a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.