Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 decembrie 2011, 14:50 views 6810
23 decembrie 2011, 14:50 views 6810

Chistoleni - mănăstirea care a renăscut

O biserică, un bloc de chilii, cîteva răstigniri şi încă o biserică în faza de construcţie – aşa arată astăzi mănăstirea Chistoleni din raionul Basarabeasca. Este un lucru măreţ avînd în vedere că in anul 1997 cînd s-a redeschis, aici nu mai rămăsese practic nimic din vechea aşezare monastică.

La mănăstire vin tot mai mulţi creştini şi biserica este uneori neîncăpătoare, din acest motiv la moment se construieşte încă o biserică mai mare. Mănăstirea Chistoleni are hramul Sfîntului ierarh Nicolae şi este o mănăstire de maici. Cel de-a doua biserică va purta hramul Maica Domnului Portăriţa.

Sursa:  bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
434 locuitori

Constantineşti este un sat din cadrul comunei Goteşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Constantineşti a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.