Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 martie 2012, 14:55 views 6680
29 martie 2012, 14:55 views 6680

Сonsilierii au interzis propaganda homosexualităţii în raionul Basarabeasca

Pe teritoriul raionului Basarabeasca trebuie să fie interzisă oficial propaganda homosexualităţii. Cu cererea de a adopta o astfel de decizie s-a adresat la consilierii Consiliului raional clerul bisericilor ortodoxe. Apelul a fost prezentat de vice-preşedintele raionului Ivan Achiruș.

După cum a menționat protopopul Bisericii Sf. Nicolae părintele Dumitru, problema nu ține de preferinţele politice, ci de decizia pe care o va adopta Consiliul. Potrivit preotului, consilierii ar trebui nu doar să interzică manifestațiile homosexualilor în Basarabeasca, dar și să-şi exprime atitudinea față de Legea antidiscriminare, asupra adoptării căreia  insistă susţinătorii Alianţei pentru Integrare Europeană. Aprobînd Legea în general, slujitorii bisericii insistă asupra modificării articolului cu ​​privire la drepturile minorităţilor sexuale.

Că legea nu poate fi adoptată în forma ei actuală au fost de acord toți consilierii. Dar Stepan Surdu a cerut să nu fie neglijate, în acelaşi timp și drepturile omului, chiar dacă acesta are o orientare sexuală diferită. Această declaraţie vice-preşedintele raionului a apreciat-o ca susținere a homosexualilor de către consilier.

 

Sursa: www.bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
163 locuitori

Balmaz este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 163 de oameni. Satul Balmaz a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.