Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 septembrie 2011, 22:01 views 5803
03 septembrie 2011, 22:01 views 5803

Pămînt pîrjolit și iarbă arsă

Pămînt pîrjolit, copaci carbonizați și iarbă arsă. Ce a cauzat arderea ierbii de pe toloaca care se afla pînă la podul ce duce spre gara din orașul Basarabeasca, este greu de presupus. Filip RĂCILĂ - Șeful Secției Situații Excepționale Basarabeasca, Nicolae CALDARARU - șeful Inspecției Ecologice Basarabeasca sosiți la fața locului și echipa de filmări au devenit martorii cum locuitorii din apropiere singuri stingeau ultimele flăcări. Cu toate că incendiul a izbucnit cu o zi înainte și echipa de pompieri l-a stins. Cîteva hectare de pămînt cu iarba au avut de suferit și este puțin probabil că iar va înverzi în curînd. Șeful Inspecției Ecologice a raionului Basarabeasca Nicolae Caldararu are o opinie în ceea ce privește problema arderii deșeurilor și previne populația raionului să fie mai precaută cu focul. 

Sursa: bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.