Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 septembrie 2014, 16:38 views 17010
La Chişinău va circula un troleibuz de ultimă generaţie (FOTO)
Foto: bkm.by
02 septembrie 2014, 16:38 views 17010

La Chişinău va circula un troleibuz de ultimă generaţie (FOTO)

În cel mai apropiat viitor, pe străzile Chişinăului va circula un troleibuz de generaţia a patra. Noul troleibuz modern a fost achiziţionat de la producătorul de transport public "Belkommunmash" din Belarus, relatează NOI.md.

Detaliile pentru troleibuz au fost deja transportate la Chişinău şi urmează a fi asamblate în termen de 10 zile, a declarat şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci.

Potrivit lui, troleibuzele de generaţia a patra au un design modern, sînt mai confortabile, cu un nivel mai înalt de siguranţă şi dotate cu aer condiţionat. În viitor aceste modele vor fi asamblate la Chişinău.

Parcul de troleibuze a fost deja suplinit cu douăsprezece modele învechite, produse de întreprinderea din Belarus, dintre care şase au fost scoase deja la linie, iar restul se asamblează. Alte opt unităţi de transport public urmează să ajungă în Republica Moldova în toamna anului curent.

Potrivit lui Gheorghe Morgoci, pînă în prezent parcul a fost suplinit cu aproximativ 40 de unităţi de transport urban, în capitală circulînd 296 de troleibuze. În special, a fost suplinit numărul de troleibuze care circulă pe rutele anulate de microbuze, în special pe rutele nr. 10, 22 şi 24.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Belarus , Chisinau , transport public

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1859 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Florești și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1859 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.