Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 octombrie 2014, 11:14 views 9971
Chișinăul are o Strategie de transport
Foto: tv7.md
22 octombrie 2014, 11:14 views 9971

Chișinăul are o Strategie de transport

Consiliul municipal Chişinău a adoptat Strategia de transport pentru anii 2014-2025. Documentul prevede renovarea infrastructurii rutiere, introducerea sistemului de tichetare electronică în transportul public, dotarea cu GPS a unităţilor de transport public şi renovarea parcurilor de autobuze şi troleibuze.

Şeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, a declarat, în cadrul şedinţei CMC din 21 octombrie, că prevederile strategiei trebuie implementate în următorii 10 ani, iar bugetul total necesar este de 220 de milioane de euro. Potrivit lui, adoptarea strategiei este o condiţie impusă de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la negocierea finanţării pentru proiectul municipal de procurare şi asamblare a noilor troleibuze.

CMC a votat instituirea unui consiliu de observatori pentru monitorizarea implementării strategiei. Consiliul va fi format din şapte consilieri. Este vorba de Victor Gurău, Gheorghe Necoară şi Mihail Garev din partea fracţiunii PCRM, Oleg Cernei şi Ion Stratulat din partea PL, Igor Călin din partea PLR şi Ghenadie Ivaşcenco din partea PLDM.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

transport public , Chisinau , primaria

Comentarii

 (1)
  • #1 NOI Răspunde Citează selecţia
    <span style="color: rgb(26, 26, 26); font-family: 'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 14px;">Э! а метро забыли включить в план, до 2025 года весь Кишинев остановится в пробках людей и машин!</span>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.