Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 martie 2015, 12:20 views 9080
Primarul capitalei cere sancţionarea şoferilor care parchează neregulamentar
31 martie 2015, 12:20 views 9080

Primarul capitalei cere sancţionarea şoferilor care parchează neregulamentar

Maşini parcate neregulamentar chiar pe trotuare şi pietoni nevoiţi să le ocolească. Este tabloul de fiecare zi al Chişinăului, o capitală care pretinde să devină europeană. Lipsa locurilor de parcare îi impune pe şoferi să încalce permanent regulamentul. Autorităţile promit că numărul parcărilor, îndeosebi în centrul capitalei, va creşte, iar pe viitor, în tot oraşul, relatează Mesager.

Bulevardul Ștefan cel Mare din capitală în plină zi arată ca o parcare imensă. Mașinile sunt parcate oriunde: pe trotuare, pe marginea carosabilului, sau în stații destinate transportului public. Celelalte artere ale orașului nu se deosebesc nici ele.

Mai nou, nici semnele care interzic oprirea sau parcarea automobilelor nu-i sperie pe șoferi. Pietonii se arată indignați de situație, pentru că, spun ei, trebuie să-și facă loc printre mașini pentru a ajunge la destinație.

Nici amenzile nu-i opresc pe șoferi să parcheze oriunde ar găsi locul prețios. Ei spun că nu au încotro, deoarece nu văd o alternativă pe moment și sunt nevoiți să încalce regula.

Edilul capitalei a declarat că există o strategie a Primăriei privitor la parcări. Dar pentru a fi implementată, este nevoie de schimbarea legislației. „In această strategie sunt prevăzute, inclusiv, parcări multietajate. Este nevoie de introducerea pedepsei pentru parcări neregulamentare, ceea ce o să dea un impuls și sectorului privat pentru a construi asemenea obiective și mai ușor poate va trece și proiectul de construcții a parcărilor sub Piața Marii Adunări Naționale. Totul începe de la pedepsirea șoferilor care opresc neregulamentar", afirmă Dorin Chirtoacă.

Anterior, Primăria Chișinău a propus construcția unei parcări subterane pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, care ar urma sa găzduiască 600 de mașini, iar costul proiectului este estimat la 13 milioane de euro.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , automobil , amenda , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.