Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 mai 2015, 14:45 views 10258
La Chișinău se va desfășura Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret
06 mai 2015, 14:45 views 10258

La Chișinău se va desfășura Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret

La 28 mai 2015 se va desfăşura a V-a ediție a Forului meseriilor/profesiilor, în cadrul căruia Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret.

Evenimentul va oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu programele de studii ale instituțiilor de învățămînt, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii (servicii, construcții, industria ușoară, industria alimentară, transport, telecomunicații, agricultură, administrație publică), de a negocia jobul potrivit, precum și de a se informa despre situația actuală a pieţei muncii. De asemenea, va consolida legătura instituțiilor de învățămînt cu piața muncii și va promova incluziunea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.

Forul meseriilor/profesiilor și Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret este destinat absolvenților liceelor și gimnaziilor, tinerilor care își caută primul job după absolvirea facultății, șomerilor, precum și persoanelor angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

Programul evenimentului va cuprinde:

Oferta instituțiilor de învățămînt

  • orientarea în lumea specialităților/profesiilor/meseriilor
  • prezentări master-class

Oferta angajatorilor

  • prezentarea ofertelor de muncă libere
  • negocierea cu agenții economici privind ocuparea unui loc de muncă
  • aplicarea CV-lor la angajatori
  • Oportunități de deschidere a unei afaceri
  • Seminare, training-uri, dezbateri tematice
  • Oportunități de identificare al domeniului prioritar de interes profesional

Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Parteneri: Asociația „MOTIVAȚIE" din Moldova, Asociația Copiilor Surzi din Moldova, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, Centrul de Asistență Juridica pentru Persoane cu Dizabilități, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

Uşile Forului meseriilor/profesiilor şi Tîrgului locurilor de muncă pentru tineret vor fi deschise pe data de 28 mai 2015, orele 10:00 - 15:00, Palatul Republicii, mun. Chişinău, str. Maria Cebotari, 16.

Important! În perioada 28 mai - 1 iunie 2015, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va oferi posibilități tinerilor de a participa la Tîrgul on-line „Locuri de muncă pentru tineret", accesând platforma: www.e-angajare.md.

Informaţii suplimentare privind participarea la Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret puteți obține la Centrul de Apel - Piaţa Muncii, tel. 0 8000 1000, apel gratuit din orice localitate a Republicii Moldova (orele de lucru 8:30-15:30, de luni pînă vineri).

Sursa: anofm.md

Cuvinte cheie:

tirg , munca , tineret , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
959 locuitori

Balabanu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Balabanu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Balabanu a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.