Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2015, 16:13 views 9840
În Tohatin va fi construit un complex sportiv multifuncțional cu bazin (FOTO,VIDEO)
25 mai 2015, 16:13 views 9840

În Tohatin va fi construit un complex sportiv multifuncțional cu bazin (FOTO,VIDEO)

Candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, a participat la ceremonia de deschidere a sezonului sportiv de vară în comuna Tohatin, informează NOI.md.

Tohatin s-a dovedit a fi o localitate foarte sportivă. Pe terenul de sport și-au demonstrat talentele reprezentanții secției de fotbal și alte sporturi de echipă, luptătorii. De asemenea, au avut loc competiții la ridicatul greutăților, armwrestling, șah și jocul de dame. Cel mai spectaculos program l-a pregătit secția locală a Clubului de luptă națională „Voievod", care întrunește sportivi de ambele genuri și diferite vîrste. Sărbătoarea a culminat cu competiții la trîntă și un program de agrement.

La sărbătoarea localității a fost invitat și Vasili Chirtoca, care în calitate de conducător al holdingului „DAAC Hermes" i-a ajutat în repetate rînduri pe sportivii locali.

În discursul său Vasili Chirtoca le-a amintit celor adunați că el tot este originar de la sat și cunoaște foarte bine viața și doleanțele localnicilor: „Tineretul nostru de la sate este puternic, sănătos, rezistent. Tinerii de la sate din copilărie pot să muncească și să se odihnească din plin, ei sînt mai puțin supuși tentațiilor: alcoolului, drogurilor, lenei, de aceea, obținînd studii ei devin specialiști de excepție în domeniul ales", a menționat Vasili Chirtoca.

Candidatl la funcția de primar general le-a povestit sătenilor despre programul său de administrare a municipiului, promițînd că dacă va obține victorie la alegerile din 14 iunie în Tohatin va fi construit un complex sportiv multifuncțional cu bazin. Vasili Chirtoca consideră că într-un viitor mai îndepărtat suburbiile și infrastructura acestora se va extinde, deoarece locuitorii Chișinăului treptat se vor muta în zonele rurale, unde condițiile ecologice sînt mai bune. „Oamenii vor munci în oraș, dar vor locui aici, în suburbii, unde aerul e mai curat și se respiră altfel. Iar noi, după ce vom cîștiga alegerile, vom face totul pentru a stimula acest proces de strămutare prin crearea în suburbii a unor condiții demne pentru cei mai pretențioși orășeni", a promis Vasili Chirtoca.

Sursa: www.noi.md

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
561 locuitori

Rotari este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Socolovca, Rotari și Bodeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Rotari alcătuia 561 de oameni în anul 2004. Satul Rotari a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.