Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 mai 2015, 17:23 views 9426
Moldova este unica țară din Europa care nu dispune de norme de poluare a autovehiculelor (VIDEO)
Foto: noi.md
27 mai 2015, 17:23 views 9426

Moldova este unica țară din Europa care nu dispune de norme de poluare a autovehiculelor (VIDEO)

Candidatul la postul de primar general al municipiului Chișinău Vasili Chirtoca consideră chestiunile privind dezvoltarea infrastructurii capitalei, drumurilor și păstrarea ecologiei drept unele dintre cele mai importante, relatează NOI.md.

„La noi, la Chișinău aerul este foarte poluat, a menționat candidatul la întîlnirea cu colectivele pedagogice din Chișinău. Acest lucru se datorează unei cantități mari a gazelor de eșapament. Moldova este unica țară din Europa, în care norma eșapamentului este „Euro 0". În toate statele europene aceasta este „Euro 5". Acest lucru înseamnă că timp de cinci minute poți să respiri liber cu gazele de eșapament emise de automobil. Iar „Euro 0" – atunci cînd te îmbolnăvești peste 5 secunde", a relatat Vasili Chirtoca.

În programul de gestiune a municipiului, prezentat de candidatul Chirtoca în cadrul întîlnirilor preelectorale, chestiunea privind infrastructura transportului ocupă una dintre cele mai importante poziții. La fel de importantă consideră Vasili Chirtoca elaborarea planului general de dezvoltare a municipiului, restabilirea parcurilor și spațiilor verzi, precum și stoparea exodului tineretului în străinătate, în căutarea unei vieți mai bune.

„Deja de 10-15 ani privesc cum degradează orașul nostru. Mă afectează foarte mult. Demult îmi doream să opresc această tendință negativă și să reanimez Chișinăul, a mărturisit Chirtoca auditoriului. Mi-am făcut chiar și un jurnal în care am notat ce anume și cum aș face, dacă aș deveni primar al Chișinăului. S-au adunat deja peste o sută de chestiuni. Am putut adopta decizia de a candida la postul de primar general al Chișinăului foarte repede, deoarece știu ce trebuie de făcut pentru a face ordine în oraș", a menționat Vasili Chirtoca. El a chemat interlocutorii săi să se implice activ în realizarea proiectelor de restabilire a Chișinăului.

Sursa: www.noi.md

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Armanca este o localitate dispărută din raionul Rîșcani. Aflată anterior în componența satului Vasileuți, amplasată la o distanță de 7 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Satul a fost întemeiat la mijlocul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.