Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 iunie 2015, 16:06 views 7378
Moldovenii, sursă de inspirație pentru un fotograf francez (Video)
30 iunie 2015, 16:06 views 7378

Moldovenii, sursă de inspirație pentru un fotograf francez (Video)

Un fotograf francez şi-a propus să facă un tur al Europei în imagini. Jean-Marc Caracci a vizitat până acum 35 de capitale de pe bâtrânul continent, iar de o săptămână a poposit la Chişinău. Artistul spune că moldovenii sunt personaje destul de expresive pentru proiectul său fotografic inedit.

Jean-Marc Caracci este pasionat de fotografie de la vârsta de 14 ani. Fotograful preferă pozele alb-negru. Acum opt ani, artistului i-a venit ideea de a scoate un album cu imagini surprinse în fiecare capitală din Europa.

"Este o serie de fotografii despre oamenii şi oraşele din Europa. Este o serie de fotografii artistice, dar care defineşte ideea de Uniune Europeană. Am fotografiat în capitale care aparţin UE, dar şi în oraşe precum Chişinău, care vor ajunge în viitor la Uniunea Europeană. Înainte de a ajunge la Chişinău am fost la Budapesta şi Bucureşti", a povestiti fotograful francez, Jean-Marc Caracci.

Fotograful spune că albumul Homo Urbanus Europeanus va fi publicat şi în Moldova. Jean-Marc spune că suntem un popor ospitalier. El a rămas indignat, însă, că în Chişinău pietonii nu sunt respectaţi.

"Am avut ocazia să cunosc mulţi moldoveni. Cei pe care i-am întâlnit sunt oameni formidabili. Cred că trotuarele din Chişinău sunt o problemă. De obicei, pe trotuar sunt maşini parcate, iar mamele care îşi plimbă copii în cărucior nu au pe unde merge. Am observat asta des şi e păcat", a notat fotograful francez.

Din 2007, de când lucrează la acest proiect fotografic, Jean-Marc a organizat peste20 de expoziţii în capitalele pe care le-a vizitat. Fotograful spune că anul viitor îşi va prezenta lucrările şi la Chişinău.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Franta , Moldova , fotografie , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
40 locuitori

Tomeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de oameni. Satul Tomeștii Vechi a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.