Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iulie 2015, 11:57 views 8364
Apа-Canal Chisinau despre mirosul de clor în apă
Foto: facebook.com
03 iulie 2015, 11:57 views 8364

Apа-Canal Chisinau despre mirosul de clor în apă

Apa de la robinet nu a încetat să miroase a clor, în pofida introducerii în 2012 a metodei noi de tratare, a relatat agenției "Infotag" şeful Departamentului asigurarea calităţii, control şi reglementare din cadrul S.A. „Apă-Canal Chişinău", Arcadie Rusnac.

Comentînd zvonurile precum că întreprinderea din nou a început să folosească clorul şi din acest motiv apa din robinet "din nou miroase", el a spus că "hipocloritul de natriu, folosit în locul clorului gazos, tot miroase, însă nu atît de tare".

Rusnac a menţionat că, "conform hotărîrii Guvernului Moldovei Nr.934 din 15 august 2007, cantitatea clorului rezidual în apa din robinet trebuie să fie de cel puţin 0,1-0,2 mg/l". În hotărîre se mai spune că "pentru apele cu o capacitate mai mare de clor absorbţie se acceptă un nivel maxim de 1mg/l". Conform Raportului „Apă-Canal Chişinău" cu privire al calitatea apei potabile în sistemul central de aprovizionare cu apă, nivelul clorului rezidual liber în trimestrul doi al anului 2015 a constituit 0,3 mg/l.

Sistemul de curăţare a apei cu hipoclorit de natriu în locul clorului gazos a fost lansat pe 12 aprilie 2012. Noua tehnologie a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Economiei şi cel al Mediului.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Apă-Canal , apa , apeduct , Chisinau , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
921 locuitori

Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.