Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 septembrie 2015, 15:42 views 6506
Un puzzle în formă de harta Germaniei de circa 12 m2 va fi asamblat la Chișinău
02 septembrie 2015, 15:42 views 6506

Un puzzle în formă de harta Germaniei de circa 12 m2 va fi asamblat la Chișinău

34 de reprezentanţe diplomatice germane din lumea întreagă vor celebra cea de-a 25-a aniversare de la reunificarea Germaniei printr-un eveniment simbolic: în Europa, în America de Nord şi America de Sud, în Asia, Africa şi Australia vor fi asamblate în octombrie mari elemente de puzzle ce vor constitui harta Germaniei.

Ambasada germană la Chişinău participă şi ea la această acţiune: Un puzzle în formă de harta Germaniei de circa 12 m2 va fi asamblat în octombrie. Acesta va fi constituit din 28 de piese. Design-ul pieselor de puzzle a for preluat de 28 de „parteneri de puzzle" din Republica Moldova.

Locul şi ziua manifestării for fi communicate ulterior de către Ambasadă.

Puzzle-ul de format mare şi care reprezintă harta Germaniei pune în evidenţă următoarele: unitatea germană este o performanţă istorică comunitară şi un succes comun al statelor prietene. Acţiunea „Împreună spre unitate" la care vor participa 34 de misiuni diplomatice germane din întreaga lume aminteşte de ora de diplomaţie de atunci.

Sursa: www.chisinau.diplo.de

Cuvinte cheie:

Germania , Chisinau , harta , unire , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
2603 locuitori

Sărătenii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Vechi și Zahareuca. Localitatea se află la distanța de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 oameni. Satul Sărătenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.